Hirdetések 2021. május 9. – Húsvét 6. vasárnapja

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a járványhelyzet alakulását, illetve az átoltottság növekedését figyelembe véve visszavonta az általános felmentést a vasárnapi miselátogatás kötelezettsége alól, így újra minden katolikus számára kötelező a vasárnapi szentmisén való részvétel. Természetesen azok a morális elvek, melyek szerint a súlyos betegek, karanténban levők, vagy más súlyos okból akadályozottak más módon is megszentelhetik a vasárnapot, továbbra is érvényben vannak.

Kérjük, a szentmiéken fokozott figyelemmel tartsák meg a kötelező óvintézkedéseket! (Maszk helyes használata, kézfertőtlenítés, 1,5 méteres távolság megtartása)

Május a Szűzanya hónapja, ezért ebben a hónapban minden esti szentmise előtt 17:40-től a Loretói litániával köszöntjük Égi Édesanyánkat.

Május 10-17. között az „Élet útja” nevű programsorozat keretében templomunkba érkezik a meg nem született gyermek szobra. A szobor megtekinthető lesz, illetve egyéni imádságra be lehet térni a templomba iroda időben és a szentmisék előtt/után.

Május 12-én, szerdán lesz templomunk rózsfüzér napja, reggel 8 órától imádkozzuk a rózsafüzért a nap folyamán, egészen a Loretói litániáig. Szeretettel várjuk a kedves híveket!

Május 13-án, csütörtökön reggel 8 órától egész napos csendes szentségimádás lesz templomunkban, a Loretói litánia kezdetéig. Hosszabb, rövidebb egyéni imádságra be lehet térni. Mindenkit szeretettel várunk!

Május 16-án, vasárnap 17 órától Udvardy Márton diakónus, püspöki szertartó és felesége tartanak előadást az Élet útja programsorozat keretében az abortuszról, megelőzéséről, gyászfeldolgozásról. Az esti szentmise szónoka Udvardy Márton diakónus lesz.Az esti szentmise keretében lehetőség lesz lelki adoptálást vállalni egy születendő gyermekért. A lelki adoptálás egy Isten színe előtt tett ígéret, amelyben valaki kötelezi magát, hogy 9 hónapon át minden nap imádkozik egy már megfogant, és halállal fenyegetett magzat életéért. Kérem, hogy aki szívesen vállalná ezt a feladatot, jelentkezzen szentmisék előtt/után, hivatali időben, vagy a plébánia elérhetőségein!