Hirdetések 2020. november 15. (évközi 33. vasárnap)

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia és Varga László megyéspüspök rendelkezései értelmében, a hatályos állami szabályozás szem előtt tartásával a szentmiséket továbbra is nyilvánosan tartjuk.

Kérjük azonban, hogy:

  • A templomban mindenki viseljen orrot és szájat eltakaró maszkot!
  • Belépéskor és áldozás előtt a kézfertőtlenítő szer használata kötelező!
  • Tartsuk meg mind az ülő, mind az álló helyeken egymástól a kb. 1,5 méteres távolságot! (Ez a távolságtartás az egy háztartásban élőkre nem vonatkozik.)
  • Aki beteg, lázas, köhög, légúti panaszai vannak, ne vegyen részt a templomi szertartásokon!

Az idősek, a betegek, a betegeket ápolók, a hatósági karanténban levők és mindazok, akik veszélyeztetve érzik magukat, mentesülnek a vasárnapi misehallgatás kötelezettsége alól, ők otthoni imádsággal, Szentírás olvasással, vagy a szentmise közvetítés követésével szenteljék meg az Úr napját!

A korlátozások ideje alatt a szentgyónás elvégzésére szabad téren (udvar) vagy rossz idő esetén az irodában van lehetőség.

November 21-én, szombaton 17 órától az esti szentmiséig a plébániatemplomban szentségimádás lesz, mellyel bekapcsolódunk a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust előkészítő világméretű szentségimádásba. Kérem, hogy aki nem tud személyesen jelen lenni, otthoni imádságával kapcsolódjon be ebben az időpontban!

Jövő vasárnap a szentmisék perselyadományait a Karitász javára továbbítjuk.

Aki elhunytjaiért, vagy bármilyen más szándékra szentmisét szeretne kérni a jövő évre, megteheti szentmisék előtt, vagy után, vagy az irodában, hivatali időben.