Return to Közösségeink

Rózsafüzér társulat

A nagyatádi rózsafüzér társulat megalakulásáról nincsenek pontos adataink, de ferences templom révén a szentolvasó imádkozása egyidős lehet a ferences atyák jövetelével. Viszont megvan a közösség pénztárkönyve, amely arról árulkodik, hogy az 1960-as éveke elejétől már volt szervezett közösség. Bevételüket az ostyasütéshez szükséges lisztre, az örökmécseshez olajra, tisztítószerekre és kézimunka anyagokra fordították. Ez az időszak a Mezey nővérek nevéhez fűződik, akik áldozatos munkájukkal (egyházi ruhák mosása, varrás, kézimunkázás) segítették elő az egyházközség működését. Mezey Ilonka néni 1993-ig volt a társulat vezetője.

A szentolvasó imádkozása a közösségi imaélet ezután is folytatódott. Amikor II. János Pál pápa a 2003-as évet a rózsafüzér évének nyilvánította, megújult és kicsit fiatalodott is a Szűzanya tisztelők tábora. 5 csoport imádkozott 20 fős létszámmal. A tagdíjból havonta 1 szentmisét mondattunk az élő és meghalt társulati tagokért. De gyűjtöttünk egyházi ruhákra, liturgikus tárgyakra és elősegítettük a templomdíszítést is.

Ma is minden szentmisénket a szentolvasó imádsága vezet be, ahol közösségben imádkozunk. Évente május 12-én megtartjuk a rózsafüzéres napunkat, amikor egész nap Mária énekektől és imádságtól hangos a templomunk. Részt veszünk s Segesden tartott rózsafüzéres találkozókon és zarándoklatokon.

Sajnos közösségünk tagjainak többsége idős és beteg. Sokan már a templomba se tudnak eljönni. (Őket látogatjuk.) jelenleg 84 fővel működünk.

Ezúton is buzdítom a kedves testvéreket, hogy lépjenek sorain közé, és önként vállaljanak napi 1 tized rózsafüzért, amelyet –ha tehetik- közösségben mondjunk el az esti szentmisék előtt. Legyünk méltó utódai keresztény őseinknek, ne feledjük Szent István királyunk felajánlását, és hogy Mária Országa vagyunk. Adjuk tovább gyermekeinknek .és unokáinknak az elődeinktől örökölt hitet és Mária tiszteletet.

 

Wirth Csabáné Erika

Közösség vezető