Return to Közösségeink

Szent Cecília énekkar

„Minden kezdet nehéz!”- mondhatnám én is, de nem teszem. Mikor 2015. januárjában Lóránt atya felkeresett, hogy segíteném-e az ifjúsági énekkart „tovább vinni”, nem kellett sokat vacillálnom a döntésem felől, hisz örömmel fogadtam el a felkérést. Elvállaltam és bele is kezdtünk a „munkába”.

Jól összeszokott emberek társaságába csöppentem bele. Úgy gondolom örömmel, szeretettel fogadtak s ez az érzés természetesen kölcsönös. Ehhez a csapathoz szegődtek újoncok is az óta, de folyamatosan szeretnénk, ha bővülnénk, és minél nagyobb lenne ez a család! Bátran merem állítani: „Jó ide tartozni!”.

Próbáink heti egy alkalommal, csütörtökön 18:45-kor kezdődnek a kolostor Hajnal Zénó termében, így készülve minden hónap harmadik vasárnapján tartandó gitáros misére.

Mint ahogy eddig is egyházi, ifjúsági dallamokkal díszítjük, szépítjük a liturgiát. Örömmel tapasztaljuk, hogy fiataljaink mellett, idősebb híveket is megérintenek az Urat dicsérő énekeink.

Isten segítségével megyünk tovább utunkon, kérve Őt, kísérjen minket, hogy még sokáig tudjunk szolgálni énekünkkel, odaadásunkkal.

Kórusunk május közepén stúdiófelvételen járt. 3 dalt énekeltünk föl CD-re az újudvari stúdióban. Ezek a dalok hamarosan egy könyv mellékleteként látnak napvilágot egy válogatás részeként. Az iménti fotó a stúdióban készült.

A három dal        (A harmadiknak Lacza Attila, a kórus vezetője a szerzője):

Lacza AttilaIMG_0005

kórus-vezető