Közösségeink

Rózsafüzér társulat

A nagyatádi rózsafüzér társulat megalakulásáról nincsenek pontos adataink, de ferences templom révén a szentolvasó imádkozása egyidős lehet a ferences atyák jövetelével. Viszont megvan a közösség pénztárkönyve, amely arról árulkodik, hogy az 1960-as éveke elejétől már volt szervezett közösség. Bevételüket az ostyasütéshez szükséges lisztre, az örökmécseshez olajra, tisztítószerekre és kézimunka anyagokra fordították. Ez az időszak …

Karitász

Egyhangúan telnek a napjaid? Senki sem nyitja rád az ajtót? Szolgálj! Szeress!

Jézusnak szüksége van rád! A nagyatádi Karitász csoport 22 éve végez szeretetszolgálati tevékenységet Nagyatádon és vonzáskörzetében. Fő tevékenységünk a lelki segítségnyújtás, a szeretetszolgálat és a szegény sorsú emberek felkutatása.

Boldogság számunkra, ha élethelyzetbe sikerül hoznunk egy-egy embert, vagy családot. Szeretetszolgálatunk …

Ministránsok

Szombat estétől vasárnap estig lelkes ministráns csapat szolgál az oltár körül. A ministránsok a Hajnal Zénó teremben gyülekeznek szentmisék előtt, fölveszik ruháikat és innen indulnak a sekrestyébe, hogy a liturgia kezdetét jelző csengőszóra az oltárhoz vonuljanak.

A nagyobb ministránsok igyekeznek úgy beosztani az egyes szolgálatokat, hogy mindenkinek akadjon tennivalója.

A közösséggé kovácsolódást ősszel és …

Szent Cecília énekkar

„Minden kezdet nehéz!”- mondhatnám én is, de nem teszem. Mikor 2015. januárjában Lóránt atya felkeresett, hogy segíteném-e az ifjúsági énekkart „tovább vinni”, nem kellett sokat vacillálnom a döntésem felől, hisz örömmel fogadtam el a felkérést. Elvállaltam és bele is kezdtünk a „munkába”.

Jól összeszokott emberek társaságába csöppentem bele. Úgy gondolom örömmel, szeretettel fogadtak s ez …