Plébánia Nagyatádi

Author's posts

Hirdetések – 2020. Nagyböjt 3. vasárnapján

A kórházakra vonatkozó látogatási tilalom miatt a csütörtöki szentmiséket is a plébániatemplomban tartjuk 18 órai kezdettel. A többi szentmisét (hétköznap és vasárnap egyaránt) a megszokott rend szerint tartjuk meg.

Újra felhívom a figyelmet, hogy ha valaki súlyos okból (pl. betegség, az idős korból adódó nehézségek) nem tud részt venni a szentmisén, az eleget tehet …

Olvass tovább

Intézkedések a járvány megelőzése érdekében

A ránkbízottakért érzett felelősségtől vezérelve a COVID-19 járvány Magyarországra való betörése után az alábbi rendelkezések lépnek életbe:

 • Templomok
 • Kérjük a szentmiséken a kézfogás és a nyelvre áldoztatás elhagyását és a kézbe áldoztatás általánossá tételét;
 • kérjük a paptestvéreket, hogy a szentmisék előtt és után fertőtlenítsék kezüket vagy vírusok ellen hatékony folyékony kézfertőtlenítő szappannal vagy alkoholos kézfertőtlenítővel;
 • a gyóntatóhelység …

  Olvass tovább

 • Hirdetések – 2020. Nagyböjt 2 . vasárnapján

  A katolikus iskolák számára tartott gyűjtés során 135.760 forintnyi adományt gyűjtöttünk össze plébániánkon, melyet a püspökségre továbbítottunk. Isten fizesse meg nagylelkűségüket!

  A jótékonysági bál bevétele 1.021.000 forint lett. Ezúton is köszönetet mondok a szervezőknek a rengeteg munkáért és köszönet illeti a résztvevőket, továbbá mindazokat, akik támogatói jegyek vásárlásával, vagy adományaikkal támogatták bálunkat. Külön köszönet illeti …

  Olvass tovább

  Hirdetések – 2020. Nagyböjt 1. vasárnapján

  Ma tartjuk a gyűjtést a katolikus iskolák javára, erre kérjük a szentmiséken nagylelkű perselyadományaikat!

  A héten első csütörtök lesz. 15 órától a kórház kápolnában szentségimádást tartunk papokért és újabb papi hivatásokért.

  A héten első péntek lesz. 17:15-től keresztutat járunk a plébániatemplomban, 18 órakor szentmise, a szentmise után a Jézus Szíve litániát imádkozzuk.

  Pénteken este a …

  Olvass tovább

  Hirdetések – 2020. Évközi 7. vasárnapján

  A héten hamvazószerda lesz, megkezdődik a nagyböjti szent időszak. Szerdán az esti szentmise keretében hamvazás lesz. Akik szerdán nem tudnak részt venni a szentmisén, azoknak a szombati és vasárnapi misék után lehetőségük lesz hamvazkodni. Hamvazószerda és nagypéntek szigorú böjti napok. Ezeken a napokon kötelező a böjti fegyelem megtartása a 18 és 60 év közötti katolikusok …

  Olvass tovább

  Hirdetések – 2020. évközi 6. vasárnapján

  Most, a szentmise után kiszolgáltatom a betegek kenetét idős és/vagy súlyos beteg testvéreinknek, akik csütörtökön nem tudtak részt venni a kórházi szentmisén.

  Csütörtökön délután a kórházkápolnában szentmise helyett igeliturgia lesz.

  Pénteken az esti szentmise után folytatódik a felnőtt hittan.

  Február 22-én szombaton este Egyházközségi jótékonysági bált szervezünk az Ady Endre Gimnáziumban, az épülő orgona …

  Olvass tovább

  Hirdetések – 2020. Évközi 5. vasárnapján

  Február 11-én lesz a betegek világnapja. 13-án, csütörtökön a kórházkápolnában tartott szentmise után, illetve a szombati és vasárnapi szentmisék után kiszolgáltatom a Betegek kenetét idős és/vagy súlyos beteg testvéreinknek.  A szentséget kegyelmi állapotban, tiszta lélekkel lehet felvenni. Kérem, hogy aki szeretne részesülni a betegek szentségében, időben végezze el szentgyónását!

  Pénteken az esti szentmise után folytatódik …

  Olvass tovább

  Hirdetések – 2020. Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén

  Február 3-án, hétfőn Szent Balázs püspök ünnepe lesz. A szentmise után a kedves hívek balázsáldásban részesülhetnek. Aki a hétfői szentmisére nem tud eljönni, vasárnap a szentmisék után lehetősége lesz balázsáldásban részesülni.

  A héten első csütörtök lesz, 15 órától a kórházkápolnában szentségimádást tartunk papokért és újabb papi hivatásokért.

  Első pénteken az esti szentmise előtt 17:30-tól  rövid …

  Olvass tovább

  Hirdetések – 2020. évközi 3. vasárnapján

  Hétfőtől a hétköznapi misék a szokott rend szerint lesznek megtartva. Köszönetet mondok a kedves híveknek, hogy az ökumenikus alkalmakon szép számban vettünk részt, erősítve ezzel is a krisztushívők közötti egységet. Köszönöm a sütemény felajánlásokat, és mindazok munkáját, akik közreműködtek református és evangélikus testvéreink megvendégelésében.

  Január 31-én, pénteken az esti mise után tartjuk a következő bérmálási …

  Olvass tovább

  Hirdetések – 2020. évközi 2. vasárnapján

  Hétfőn kezdődik Nagyatádon  az Ökumenikus imahét a krisztushívők egységéért. Az ima-alkalmak hétfőtől péntekig 17 órakor kezdődnek majd. A részletes programot a hirdetőtáblán olvashatják. Mindenkit szeretettel hívunk és várunk! A plébániatemplomban tartott két alkalomra (hétfő, csütörtök) köszönettel fogadunk sütemény felajánlásokat.

  Az Ökumenikus imahétre való tekintettel a plébániatemplomban hétfőn, kedden, szerdán és pénteken reggel 7 órakor, a …

  Olvass tovább